Inspiroidu Muutoksen Liekeistä!

Yksi työni loistoetuja on, että iso osa uutta ammattikirjallisuutta kulkee ainakin lyhyellä visiitillä työpöytäni kulman kautta (tietyillä aiherajauksilla luonnollisesti). Yllätyttekö, jos väitän, että kantavia teemasanoja tällä hetkellä 90 prosentissa ammattikirjallisuutta ovat Muutos, Innostus ja Inspiraatio. Parhaat virittäjät ovat onnistuneet tunkemaan kirjan nimeen ao. sanoista kaikki.

Kuulostaako tutulta? Taisivat samat sanat vilahtaa eräissä tietyissä virkaanastujaisissakin taannoin. Kaksi uudehkoa esimerkkiä kirjoista: Petteri Kilpisen "Liekeissä! Miten johtaja inspiroi ihmiset syttymään muutokselle" ja Petri Parvisen "Marketing Spirit. Oppi realimista ja innostuksesta liiketoiminnassa".

En pitkästytä teitä ammattikirja-arvioilla, vaan lausun sanasen ikäkriisistä: mistä tietää lähestyvänsä keski-ikää? Siitä, että oman sukupolven suosikki-etunimiä ja lemppari-ilmaisuja alkaa ilmestyä tihenevessä tahdissa ammattikirjojen kansiin. Ja sitten tekijät tituleerataan takakannessa vielä tohtoreiksi.

Helpotti tosin vähän, kun huomasin, että Liekeissä-ilmaisusta huolimatta Kilpisen voi vielä hikisesti laskea itseäni seuraavaan sukupolveen. Onhan tässä vielä aikaa - tehdä se väitöskirja ja perustaa yritys ja muuttaa ulkomaille ja menestyä luennoitsijana ja kirjoittaa kirja ja tulla rikkaaksi, kauniiksi ja kuuluisaksi. ;)

Entä sytyinkö ammatillisesti tästä kaikesta muutos-inspiraatiosta? No joo. Paperilla se on tosin jotenkin helpompaa - mutta tervetuloa ihmeessä jalkauttamaan muutos-innostus kaamosmaanantain viikkopalaveriin!

Spirits up nyt siellä vaan! -kele.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
En ylläty. ;) Nämä samat sanat on kuuminta hottia myös koulutusmaailmassa, tiedä onko se sitten hyvä vaiko huono? Toinen lähestyvän keski-ikäistymisen merkki allekirjoittaneelle on, kun lukioaikainen kaveri on jo toisen kerran eronnut kolmen lapsen äiti. Vanhin lapsista on yläasteikäinen. Jaiks!
Ina sanoi…
Toiset ehtii enemmän kuin toiset... ;) Toisaalta haen laihaa lohtua siitä, että olen käyttänyt edes osan ajasta hyvin - lukemiseen, sitähän taas kaikki äidit voivottelee, että ehtii lukea n. kirjan vuodessa..

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen