Kirjahdukset!

Kirjahdus-lista on valmis - ehdotuksia tuli passelisti tasan kymmenen, kiitos niistä! :) Listasin alle kaikki joulun lukuvinkeiksi ja osaan poimin sitaatteihin katkelmia perusteluista (vähän muokattuna ja paljon lyhennettynä - toivottavasti sallitte editoinnin). Muuten kirjat ovat täysin satunnaisessa järjestyksessä.

Objektiivinen ja ulkopuolinen sohvalla makaaja arpoi vastaajien joukosta (perinteisellä numero-menetelmällä) kaksi Pauli Kohelon voittajaa sekä yhden Fingerporin albumin - onnea S.M:lle, Annukalle ja nimim. Sofinalle! :)

1. Markku Pääskynen: Vihan päivä. "Yksi lujimman vaikutuksen tehneistä kirjoista koskaan. Teksti on oudolla tavalla samaan aikaan hyvin toden ja koetun tuntuista sekä hyvin harkittua."

2. Erland Loe: Kurt-lastenkirjasarja (sisältää kirjoja vaikuttavilla nimillä kuten "Kurt on tärkeä", Kurtin käytöshäiriö", "Kurtilla keittää"). Harva tietää, että Supernaiivin kirjoittaja tekee myös lastenkirjoja: "Toivoisin, että kaikki lukisivat edes yhden Kurt-kirjan ja oppisivat tärkeitä asioita elämästä viihtymisen ohessa."

3. Johanna Ervast: Jäähyväiset Einolle. Kirja lapsen kuolemasta. "Itsekkäistä syistä olen sitä mieltä, että kaikkien olisi syytä lukea tämä."

4. John Ajvide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen. Ruotsin myydyimpiä esikoisromaaneja, hyytävä tarina ja kasvukertomus, erilainen lisä vampyyrigenreen – tulossa myös leffana. "Hyytävä tarina ja kasvukertomus ja ennen kaikkea kirja, jota ei tule laskeneeksi kesken lukemisen käsistään".

5. Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo. Modernia science fictionia, jota suositellaan myös niille, jotka eivät yleensä lue scifiä. "Oma kappaleeni on kiertänyt kaverilta kaverille, eikä kukaan ole päässyt loppuun liikuttumatta tai vannomatta, että parempaa kirjaa ei ole pariin vuoteen luettu."
Kirjan esittely Risingshadow.netissä

6. Babette Cole: Prinsessa Hoksnokka. Epäperinteinen ja kummallinen prinsessasatu, joka on saanut jo jatkoa (valistuneille äideille).

7. Ruohonen ja Kallasmaa: Yökyöpelit. Hieno lasten riimittelykirja.

8. Kaarina Hasard: Kontallaan. Feministinen pamfletti. "Kunnon uhoa!"

9. Paul Auster: Illuusioiden kirja. "Kiehtovan kummallinen kirja. Kantoi koko matkan."

10. Pauli Kohelo: Ohessa tilinumeroni.

Kiitos kaikille kirjahtaneille ja rauhallista joulun odottelua!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen