Juniori-asiaa

Että saataisiin tämä palkintoputki kunnialla päätökseen eikä tulisi sorrettua lasten- ja nuortenkirjallisuutta (lastenkirjallisuus on tärkeää!!), täytyy noteerata myös eilen Finlandia Juniorin saanut Esko-Pekka Tiitinen ja nuortenkirja Villapäät. Kuulostaa positiivisuudessaan ihan hauskalta aikuisen korviin, mutta pitäisi varmaan testata murkkuikäisellä siskonpojalla.

Kiertelin kirjakauppojen lastenosastoja joululahjashoppailua varten ja täytyy sanoa, että lastenkirjojen tarjonta on aika pökerryttävää. Nöyrästi jouduin myöntämään kompetenssini puutteen tällä kirjallisuuden alalla ja kysymään kummilasten vanhemmilta toiveita - kummitytön listalla oli Laura Ruohosen Yökyöpeli-riimittelykirja.

Sitten tuli meiliin hilpeä suositus uudesta tavutetusta lastenkirjasta (niistä on ilmeisesti pulaa): Viivi ja Veeti tattiretkellä. Nimi herättää itsessäni tahatonta hilpeyttä, mutta se siitä - kyseessä on suositusten perusteella hyvä pienkustannekirja, vinkiksi lukemaan opettelevien lasten joululahjalistaan (linkki Suuri Kuu -verkkokauppaan siksi, että sieltä löytyi eniten tietoa).

Kommentit

Katja sanoi…
Mutsi oli ostanut Maddelle Tiina Nopolan kirjan Siiri ja hurja hunskeli, kerrassaan ihastuttava teos kuvituksineen päivineen! Tätä sarjaa on ilmeisesti muitakin teoksia, mutta suositus siis tämän yhden perusteella.
Anonyymi sanoi…
Inhottava olla pilkuttaja ja party-pooper, mutta Yökyöpelit on Laura Ruohosen.. Eka "osa" Allakka pullakka eli loruja lyyrisille lapsille oli tosin mielestäni toimivampi kuin Yökyöpelit, jossa kuvitus on osin ajanut lyyrisyyden ohi.
Anonyymi sanoi…
Löysin Viivi ja Veetin tattiretken kirjastostamme meidän tavaajallemme. Piti kovasti! Kieli on helppoa ja silti kirja vie mukaansa. Tavut jees! Ostanpa sen kummipoikanikin iloksi. Näyttää löytyvän ainakin Suomalaisista ja netistä.
Ina sanoi…
Siis kamala moka - tajusin virheeni mennessäni ostamaan "Nopolan" Yökyöpeleitä - suuret pahoittelut Ruohoselle!! Korjaan tän vielä tekstiin; se oli kyllä ihan oma ajatusvirhe, olin saanut oikeat ohjeet, mutta sotkin sen itse Nopolan toiseen uuteen kirjaan.. Voi nolo: onneksi on tarkkoja lukijoita myös, kiitos kun laitoit korjauksen! :)

Yökyöpelit oli aika ihana, hauskoja runoja ja kuvia, Allakka ja pullakkaa en ole katsonut, mutta siis suositellaan LAURA RUOHOSTA pukin konttiin. ;)
marikki sanoi…
Tiedustelu (kun ei tattiretkeä kirjakaupan Anna Abreun nimmarinjakoruuhkassa löytynyt); onko se kirjoitettu isoilla vaiko pienillä kirjaimilla? Kysyy eskarilaisen täti
Ina sanoi…
En ole ihan varma ymmärränkö kysymystä mutta kannessa koko helahoito on isoilla kirjaimilla - klikkaa tekstissä olevaa linkkiä niin näet kannen! Toivottavasti vastasin kysymykseen..? ;)
marikki sanoi…
Pahoittelen huonosti aseteltua kysymystäni. Tarkoitin juurikin sitä, onko kirjan teksti kirjoitettu ISOILLA vaiko pienillä kirjaimilla. Pieni ihminen kun ei tunne vielä kuin ne ISOT.. =)
Anonyymi sanoi…
Viivin ja Veetin tattiretki on kirjoitettu pienin kirjaimin. Osa tekstiä on tavutettu ja tarinasta saa selvän tavaamalla vain ne tavutetut kohdat. Siinä kyllä kasvaa halu lukea se tavuttamatonkin osuus. Kirjan juju lienee juuri siinä: herättää uteliaisuutta.

Kirja on siis tarkoitettu niille, jotka jo tuntevat myös pikkukirjaimet. Ikähaitari vaihtelee kovasti, tavaajan taidoista riippuen.

Kirja on tosin sellainen, että sen voi lukea jo sellaiselle, joka ei vielä yritäkään itse lukea, eli kyseessä on hyvin perinteinen kuvakirja. Mainio poikkeus vain nykytarjonnassa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen