Pirkko Lahti: Mielen määrin

Jotain mätää Suomen maassa. Aselaki ja mielenterveystyön resurssit nyt ainakin. Huolestuneille opettajille, vanhemmille ja muille kansalaisille voin suositella jo nyt viikonloppuna aloittamaani Pirkko Lahden Mielen määrin -teosta.

Jos olisin julkkis ja pitäisi nimetä naistenlehdessä suomalainen vaikuttajanainen jota ihailen, se olisi Pirkko Lahti: Suomen mielenterveysseuran entinen johtaja, luennoitsija ja kerta kaikkiaan räväkkä, älykäs ja karismaattinen nainen, jolla on Mielipiteitä. Mielipiteiden lisäksi hänellä on kokemusta ja näkemystä mielenterveyteen liittyvistä monimutkaisista poliittisista mutta myös arjen tason asioista.

En ole riittävän pitkällä Mielen määrin -teoksessa voidakseni arvioida sen kokonaan, mutta ainakin kirja osui ikävä kyllä niin sanotusti ajan hermoon, tänäkin viikonloppuna.Teoksessa Lahti kertoo sekä omia aika hurjiakin kokemuksiaan vuosien varrelta ja analysoi melkein koko suomalaisen yhteiskunnan ja vähän muunkin maailman halki, poikki ja pinoon. Kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Olen tavannut Lahden työn kautta ja kuullut hänen luentojaan, siitä tämä Lahti-fanius. Äänestäisin hänet vaikka presidentiksi jos voisi. Valitettavasti kirja on aiheensa mukaan vähän asiallisempi eikä kirjoittajan karisma välity tekstiin samalla tavalla kuin live-esiintymisissä tapahtuu.

Suosittelen silti: en usko, että kenellekään nykytilannetta ihmettelevälle tekee pahaa lukea kokeneen ammattilaisen näkemyksiä siitä, mitä tälle yhteiskunnalle oikein on tapahtunut ja miksi. Ja mitä seuraavaksi?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen