Ystävät, lukekaa!

Kiire ja kirja eivät sovi yhteen.

Silti niiden on mahduttava samaan elämään, jos aikoo ylipäänsä lukea vielä joskus jotain – ja luojan kiitos moni sentään aikoo.

INAhdus on kirjablogi kiireisille: ystävien ”mä en ikinä ehdi lukea mitään, sano nyt mitä mä lukisin” -kirjatuskaan perustettu täysin subjektiivinen blogi, jossa kerron mitä olen lukenut tai aloittanut ja jättänyt lukematta. Kirja-alan ihmisenä luen paljon ja sekalaista, mutta tässä blogissa kirjoitan kirjoista Inana, entisenä kirjallisuustieteilijänä, josta ei onneksi tullut kriitikkoa eikä tule nytkään. Kirja-arviot ovat nopeita heittoja ja kirjan jälkitunnelmia, ja makuasioita ne ovat aina. Mukaan saattaa ilmaantua myös muuta kulttuuripoliittista inahtelua.

Mahtavinta olisi, jos syntyy debattia Kirjasta ja vasta-inahduksia puolesta tai vastaan – arviota voi tietysti kommentoida vaikkei olisi kirjaa lukenutkaan. Antakaa kirjavinkkejä ja omia suosikkeja: blogi on vapaa!

Aloitan populääristi käsittelemällä kahta syksyn pinnalla nyt -kirjaa, että päästään heti vauhtiin: tasa-arvon vuoksi yksi mieheltä ja yksi naiselta ja vieläpä yhteismainoksissa esiintyneitä kirjailijoita. Jatkossa luvassa on myös klassikoita, tietokirjoja ja kirjoja, joita kukaan ei markkinataloudessa löydä vaikka kannattaisi.

Ystävät, lukekaa! :)

Kommentit

Katja sanoi…
Oih!

Nyt se vihdoin aloitti. Ihanaa. :)
Anonyymi sanoi…
Kiitos Maman blogitekstin, täältä tulee yksi innokas lukija lisää :). En kyllä tiedä, osaanko mitään kummoista kirjoista sanoa, vaikka tuleva äikänope olenkin... Sinällään ensimmäiset arvioinnit olivat mielenkiintoisia, koska Tamminen asuu vanhempien naapurissa.

Marjaana
Anonyymi sanoi…
Loistavaa, ekana päivänä kaksi lukijaa ja vielä äikänopekin mukana, vau! :) En osaa kyllä mäkään aina sanoa mitään kummoista kirjoista, moni nykykirja jättää valitettavasti aika sanattomaksi, mutta sekin on arvokas kommentti jo sinänsä. Aloitin äsken Paul Austerin uusimman, arviota pukkaa ensi viikolla - Tamminen on muuten ihana tyyppi ja loistava esiintyjä, olisin mieluiten kehunut kirjan pystyyn. ;)
Anonyymi sanoi…
Onneksi olkoon Ina! Hieno blogi ja loistava idea. Sait musta heti lukijan!!! Lisää inahduksia toivoen...
Anonyymi sanoi…
Loistavaa Ina, hyvä blogi! Pääsi heti mun bookmarkseihin :-). Seuraavaa inahdusta odottaen,

Johanna
Jamppa sanoi…
Otetaan blogi seurantaan. Kalle Päätalon Iijoki- (olen lukenut) ja Volter Kilven Saaristosarjan (olen lukenut) analyysejä odotellessa...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen