Kaikkien mystiikka-kirjojen Äiti

Tuli Inahduksen paikka. Luin tänään uusimmat Mitä Suomi lukee -kirjalistat - ei mitään kovin uutta tai yllättävää, mutta tämä mystiikkailmiö on kyllä hämmentävä. Käännetyn kaunokirjallisuuden ykkönen on Paulo Coelhon uutuus Brida, as always: jokainen uusi Coelho päätyy ykköseksi. Coelhoa olen lukenut ja vaikka oma kiintiö on tällä hetkellä täynnä, osasta kirjoista pidän kovasti, siitä lisää joskus toiste. Väitän siis ymmärtäväni mystiikka-kirjojen viehätystä jollain tasolla.

Mutta sitten. Tietokirjalista. Apua. Nelosena on Rhonda Byrnen bestseller The Secret - Salaisuus. Se on kyllä kaikkien käsittämättömien mystiikkakirjojen ja oppaiden äiti, joka jättää inahtajankin lähes sanattomaksi. Jaa mikä on tämä Salaisuus? No, Byrne paljastaa teoksessaan ensi kertaa maailmankaikkeuden lakeihin perustuvan Salaisuuden. Ja arvatkaa mitä: lukemalla tämän saatte vielä vastauksen KAIKKIIN kysymyksiinne - terveyteen, rakkauteen, rikastumiseen tai uraan liittyen! No more, no less!

Ihan hillitöntä. Vähiten hillitöntä ei ole pergamenttia jäljittelevä (kuitenkin kiiltävä) painopaperi. ;D Luonnollisesti tästä on myös tehty elokuva. Ja myyty 7 miljoonaa kappaletta ja käännetty 35 kielelle. Kivat Byrnelle. Hänen ongelmansa ovat epäilemättä ratkenneet kerralla kaikki.

Teoksessa on kyllä ihan huolella koottu sitaatteja, aforismeja ja Totuuksia kaikilta mahdollisilta ajattelijoilta ja filosofeilta, ei siinä mitään. Niitä ei vain pysty lukemaan hihitykseltä - yritin, jos olisin vaikka saanut kerralla koko elämäni järjestykseen. En saanut.

Ei tätä pysty kuvailemaan - ihan tajutonta Dadaa, käykää katsomassa itse http://www.thesecret.tv/

I rest my case.

Kommentit

Katja sanoi…
Voi morjens! :D Nää on just näitä kirjoja, joissa ärsyttävintä on se, että ei tajunnut tehdä tätä itse. Kamoon, itse ei tarvitse osata mitään, mutta jos kasaa perkeleesti suurten ajattelijoiden tuotantoa yhteen ja ilmoittaa että kaikki vastaukset onkin täällä niin onkin yhtäkkiä money for nothing and chicks for free. Ovelaa.
Ina sanoi…
Näin on. Tosin en ois kyllä silti halunnut tehdä tota tempausta omalla nimelläni ainakaan.. ;D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen