Halloweenin lukuvinkit

Pyhäinpäivänä 1.11. kaupat, Alkot ja muukin Suomi on kiinni ja sää on kuitenkin surkea - mikä loistava tilaisuus sytyttää kynttilät, ottaa lasi punkkua ja lukea hyvää kirjaa! Alla pari vinkkiä:

Sofi Oksanen: Puhdistus. Tätä luen itse viikonloppuna; ei mikään hyvän yön satu, sopii hyvin Halloweeniin. Lisäksi vaatii aikaa ja keskittymistä. Kerta kaikkiaan hyytävä ja vangitseva stoori.

Miina Supinen: Liha tottelee kuria. Viime vuoden parhaita ja hauskimpia kirjoja; hyytävä perhekuvaus tämäkin, mutta samalla riemastuttavan hauska. Supinen on nerokas uuden polven verbaalikko. Kevyt ja nopea lukea.

Aila Meriluoto: Lauri Viita. Jos haluat kulkea trendin aallonharjalla tai jopa etukenossa, ala perehtyä Meriluotoon NYT. Elokuva "Putoavia enkeleitä" Meriluodosta ja Lauri Viidasta tulee ensi-iltaan 5.12 (staroina mm. Elena Leeve ja Tommi Korpela), ja ennustan että sen jälkeen ei paljon muusta puhutakaan. Olen menossa katsomaan leffaa ennakkoon, siitä lisää siis myöhemmin, mutta huippua on, että Meriluodon kirja Lauri Viita on leffan takia julkaistu nyt pokkarina!

Luen myös sitä viikonloppuna; luvassa on karmaisevaa taiteilijasuhdekuvausta Meriluodon kepeällä ja osuvalla tyylillä. Meriluodon oma kuvaus takakannesta: "Kirja on ollut raskas kirjoittaa. Siksi olen kirjoittanut sen hyvin kevyesti." Halloween-bonusta todenmukaisuudesta - totuus on aina tarua hirveämpää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen