Blogistanian voittajat

Kirjabloggaajat ovat puhuneet! Blogistanian äänestyksen voitti Katja Ketun Kätilö ja kas vain - Kätilö onkin sohvapöydällä odottamassa. Aihe on tosin niin rankka, että saa nähdä tuleeko lukemisesta mitään, mutta yritetään, olen entistä kiinnostuneempi siitä kyllä.

Luin muuten Joni Pyysalon erinomaista novellikokoelmaa viimeksi, mutten ehtinyt postata siitä ja nyt en muista kirjasta juuri mitään. :-/ Luen sitä vähän uusiksi ja palailen, mutta sen sijaan yllätän teidät kertomalla, että olen lukenut eilen ja tänään yhden kirjan! Kyllä! Palaan siihenkin, romaani se tosin ei ole...

Palatakseni varsinaiseen aiheeseen, Sallan blogista löytyy koko lista täältä.

Kakkoseksi pääsi Tuomas Kyrön Kerjäläinen ja jänis (jee!), sen jälkeen itselleni vielä lukemattomia teoksia: Katja Kaukonen: Odelma, Miika Nousiainen: Metsäjätti, Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet, Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle.

Kiitos Sallalle listan kokoamisesta ja isosta työstä ja onnea voittajille! Mitäs olette mieltä, onko parempi vai huonompi lista kuin alkuperäinen Finlandia-lista vai ihan yhdentekevä? ;)

Kommentit

Leena Lumi sanoi…
Ina, miten edes kysyt moista;-) Minä en ole lukenut yhtään kirjaa viralliselta listalta ja elämä on liian lyhyt edes niitä lukea. Monta upeampaa herkkua odottaa jo.

Minusta Ketun Kätilö on kotimaisen naiskirjallisuuden uutta aaltoa, sitä huomisen historiaa, josta vielä paljon puhutaan.

Elämyksellistä vuotta 2012 sinulle!
Ina sanoi…
;) nauratti tämä elämä on liian lyhyt niitä lukea. mulla on tällä hetkellä sellanen olo, että päivä on liian lyhyt lukemiseen, mutta olen kumminkin lukenut Hesarin päivittäin ja teen pikavilkaisun sos mediaan - tulee fiilis, että on jollain lailla kiinni ulkomaailmassa sentään...

Toisaalta arki on just nyt niin jännittävää joka päivä, että en kaipaa fiktiota suuremmin, mutta eiköhän sekin kaipuu palaa.
Anonyymi sanoi…
ei hitto tääkin muuttunu joksku vauvablogiksi.
Ina sanoi…
aivan, terävä havainto siellä anonyymillä: bloggaajilla tosiaan on muutakin elämää, toisinaan he myös lisääntyvät - kuten olen todennut, vauvablogia tästä ei tule ja siitä syystä onkin vähän hiljaista kunnes ehdin lukea jotain, mutta lastenkirjoista tulen kirjoittamaan jatkossa kyllä (jos ehdin blogia pitää siis).

Itse pidän sitä uutena positiivisena aluevaltauksena, mutta suosittelen lämpimästi kaikkia lapsiaiheita vieroksuvia siirtymään välittömästi toisiin kirjablogeihin taakseen katsomatta! Sinänsä en tiedä mitä vauva-aiheista just tässä postauksessa oli, mutta kiitos kumminkin kannanotosta, itse pidän onnittelua normaalimpana käytäntönä, mutta meitähän on joka lähtöön. ;)
Katja sanoi…
Tsih. On aina ikävää kun ei voinutkaan miellyttää Anonyymiä mielensäpahoittanutta. :D Jäämme kaipaamaan hänen teräviä havaintojaan.
Anonyymi sanoi…
Luin juuri loppuun Ketun Kätilön. Sanattomaksi vetää. Kielellä herkuttelua, riipaiseva tarina eikä pätkän vertaa sievistele. Vahva kokemus. Suosittelen. Jopa Inahtajan "tilassa" olevalle.

t håå måilanen
Ina sanoi…
Great: sekin odottaa pinossa meidän uutta parveketta ja mun varastettuja lukuhetkiä! Selvisin Karkkipäivästä menemättä shokkiin vaikka tiukkaa teki, joten ehkä uskallan kokeilla Kätilöäkin...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilppa kertoo tulevaisuuden

"Method Ina": Iltavillien lasten äänikirjarauhoitus

Pamela Druckerman: Kuinka kasvattaa bébé