Uutisia!

Kerrankin kuulkaa uutisia! Sain syksyllä puhelun, joita ei elämässä ikinä odota ja kun sellaisen puhelun saa, sitä ei usko. Pyysivät Inahdusta mukaan uuteen naisten verkkolehteen. Luulin, että myyvät mainostilaa.

Kun lopulta uskoin, että eivät halua mun maksavan mitään tai mainostavan mitään, aloin ymmärtää, että nyt ollaan jonkun aika vekkulin kuvion äärellä. Kävin tapaamassa toimituksen innostunutta ja ihanaa porukkaa ja katsomassa konseptia. Totesin, että aika mun näköinen juttu ja tällaisiin taidetaan pyytää max kerran elämässä mukaan. En tosin myöskään keksinyt yhtään syytä kieltäytyä.

Mistä on kyse? A-lehdet on kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt useamman vuoden ajan uutta 18-34 -vuotiaille naisille suunnattua verkkolehteä Lilyä, joka lanseerataan ensi helmikuussa. Tänään oli eka julkkaritilaisuus ja saan viimein tulla kaapista Lilyn tulevana kirjabloggaajana. ;) Lily rakentuu aika vahvasti blogien ympärille - toimituksessa on peräti neljä henkeä, sen lisäksi on lukuisia bloggaajia muodista, hyvinvoinnista, ruuasta, musasta jne.. Aika tosissaan ovat siis liikkeellä.

Miten tämä vaikuttaa Inahdukseen? Sisällöllisesti ei juuri mitenkään - osoite siirtyy Lilyyn helmikuussa, jonka jälkeen jatkan Inahdusta siellä. Postaukset luultavasti tihenevät vähän, samoin kirja-alan lyhyet uutiset. Eri-ikäisiä ja erilaisia lukijoita ja kommentoijia tulee varmaankin lisää, toivottavasti te pysytte kyydissä mukana! Muuta en käytännöstä vielä tiedä, mutta kerron sitä mukaa kuin tiedän.

Sitten se, mikä varmaan kiinnostaa teitä eniten: päivätyötä ei kannata lopettaa. ;) Saan pientä vaivanpalkkaa, mutta rahasta tätä ei tehdä, vaan siitä innostuksesta, että saa lisää lukijoita, uuden bloggaajayhteisön ja voi olla mukana ihan uudenlaisen verkkohässäkän kehityksessä. Aika jännää! :)

Olen muutenkin ihan vaikuttunut siitä, että yksi kirjablogikin haluttiin mukaan - meidät on noteerattu! Olisi kiva kuulla, mitä te tuumaatte? Veikkaan, että osan mielestä tämä on hauskaa, osan mielestä epäilyttävää ja osalle harvinaisen yhdentekevää. ;) Juttujanihan en osaa muuttaa, kirjoitan niitä mihin tahansa.

Olkoon se sitten hyvä tai huono uutinen.

Kommentit

Teresita sanoi…
Mahtavuutta! Aika hienoa tuollainen! Oli sitten palkattua tai ei. Täällä on siis ainakin yksi lukija joka varmasti säilyy mukana matkassa :)

P.S: Lehden nimi ei tosin herätä meikäläisessä kauheaa luottamusta, mutta alankin olla kohderyhmän yläikärajaa. Muhun olisi iskenyt enemmän joku suomalainen nimi. Vaikka Hilma.. heh ;)
Booksy sanoi…
Hieno homma! Onnittelut :-) Minä ainakin pysyn matkassa vaikka osoite vaihtuisikin... tsemppiä vain uuteen haasteeseen, ja toivottavasti bloggaus pysyy edelleen itsellesi nautinnollisena puuhana.
marikki sanoi…
Jaiks, olen segmentin ulkopuolella eli -very ouch- liian vanha! Tästäkin huolimatta jatkan blogin lukemista piittaamatta muusta kuin hyvästä sisällöstä ja kirjallisesta keskustelusta! Go Ina!
Jori sanoi…
Ensin ajattelin, että en haluaisi ulkopuolisen tahon tuomia rajoitteita bloggaamiseeni, mutta siinä puhui oikeasti vain kettu pihlajanmarjoista. Oikea tapa ajatella on se, miten itse suhtautuisi vastaavaan mahdollisuuteen omalla kohdallaan. Kyllähän minäkin siihen kernaasti tarttuisin, joskaan kohderyhmä ei ehkä ole juuri minulle se kaikkein ihanteellisin :) Hienoa joka tapauksessa!
Susa sanoi…
Hieno mahdollisuus, johon varmasti kannattaakin tarttua!

Kohderyhmän ikähaarukkaa mietin, itse kun kuulun siihen yläpäähän, että voi olla aika haasteellista tehdä lehteä nuorille/naisille, että kiinnostaisi niin sitä 18-vuotiasta nuorta kuin yläpäässäkin olevaa naista ;) Erikoista, että ikähaarukaksi on laitettu noin laaja, koska itse ei ainakaan kiinnosta mitkään parikymppisten jutut enää.
Rooibos sanoi…
Hieno homma! Täälläkin pysytään varmasti kuulolla, vaikka yläikäraja rysähtääkin kohtapuoleen rikki :). Kirjat eivät katso ikää :).
Marke sanoi…
Hienoa! Olet paikkasi verkkolehden bloggaajana ansainnut. Olet minulle melko uusi tuttavuus ja huitelen huikeasti yli uuden verkkolehden ikärajan, mutta silti aion pysyä mukana kyydissä. Tsemppiä; kirkkaasti jatkoon!
Onnittelut vielä kerran!!!

Uskoisin, että Ina voi jatkaa ihan samalla linjalla kuin nytkin, vain lisäämällä julkaisutahtia nettilehteä varten. Eli tuo ikäraja on varmasti vain viitteellinen ja toivon, ettei se vaikuta arvosteltaviin kirjoihin. Linja pysyy samana, foorumi vaihtuu.

Tämä voi olla meille kaikille kirjabloggaajille tosi hieno tilaisuus, jos useammat lukijat löytävät Inan kautta kirjablogit.

Sulla on Ina, paljon tietotaitoa kirja- ja kustannusalasta, joten sinun kauttasi monet uudet lukijat pääsevät lukemaan e-kirjoista, alan haasteista, uutisista jne.

Onnea!
Salla sanoi…
Mahtavaa! Loistojuttu! :)
Karoliina sanoi…
Minun mielestäni pelkästään hieno asia - siis isot onnittelut!

Huomasin joskus aiemmin pikku-uutisen aloittavasta Lilysta ja toki vapaana kirjoittajana kiinnitin siihen huomiota. Minuakin kyllä vähän mietitytti tuo laaja ikähaarukka (jonka ylärajalla minäkin majailen) sekä yhteydet Demiin, mutta ilman muuta suhtaudun positiivisen innostuneesti koko kuvioon näin etukäteen.

Kirjablogien tulevaisuus näyttää entistä valoisammalta. ;)

Karoliina
Naakku sanoi…
Hienoa! Minä pysyn ainakin linjoilla ja täytyy tutustua ensi vuonna itse Lilyynkin :) Mikä tekee tästä kaikesta erityisen hienoa on juurikin se, että kirjablogit on huomattu! Ja sinulta sujuu niin hyvin tuo kirjoittaminen, joten mikäpäs sen parempaa :) Tsemppiä!
Seija Vilén sanoi…
Minä tuumaan, että ihana huippujuttu! Onnea, olet superainesta! :)
Ina sanoi…
Kiva kuulla kommentteja ja että tuntuu pääosin positiiviselta teistäkin. :) Ikähaarukka on kuulemma viitteellinen - itse epäilin eniten samaa, koska menen samoin jo yläikärajasta yli, mutta toisaalta toimitus vakuutti mut siitä, että kohderyhmä ON aidosti viitteellinen ja kuvastaa enemmän elämäntilannetta kuin ikää.

Elämäntilanne tuntui mulla aika lailla Lilyä vastaavalta ja pohdin samoja asioita kuin mistä Lilyssä kirjoitetaan. Kirjoissa ikäraja ei ole niin olennainen ehkä kuin muodissa.. Mutta se jää nähtäväksi - ehkä mä oonkin sitten se Lilyn mummoedustaja! ;D

Kiitos teille kannustuksesta!
Jenni sanoi…
Onnea, onnea, onnea minunkin puolestani, supermielenkiintoista!!! Hih, mäkin voin sitten ryhtyä Lilyn lukijaksi, koska olen ilmeisesti mummoikäinen mutta teinielämäntilanteinen. ;)

Ei vaan, kirjoissa ei tosiaan ole ikärajaa, ja hyvä niin!
Amma sanoi…
Hienoa Ina ja onnea! Jään odottamaan mielenkiinnolla, kuulunhan vielä kohderyhmäänkin :)
Laura / Lukuisa sanoi…
Onneksi olkoon! Yhdyn muihin: hienoa, että kirjablogit saavat huomiota. Ehkä ne eivät koskaan rynnistä ohi muoti- ja tyyliblogien, mutta kintereille kyllä pääsee!

Laitanpas Lilyn korvan taakse, olen nimittäin parikymppinen! :D
Katriina sanoi…
Hienoa, onnittelut! Sun kirjablogi taitaa siis olla yksi tunnetuimpia/suosituimpia kirjablogeja (ainakin siis jo valmiiksi johonkin lehteen tms. liittyviä blogeja, kuten Lukupiiriä, lukuun ottamatta) - vai kuulitko tarkempia perusteluja sille, miksi juuri Inahdus valittiin? Kohderyhmä kyllä on hupaisa ajatus, etenkin jos kerran itse et edes siihen kuulu (mutta blogiasihan syytettiin tässä taannoin teinikielestä :)
Piia sanoi…
Tämä oli hieno uutinen! Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa säännöllisen epäsäännöllisesti ja jatkossa varmaan vielä enemmän. Tuo kuulostaa hyvältä asialta kirjablogeille noin muutenkin!
Ina sanoi…
Katriina: kyllä kuulin, mutta luontainen vaatimattomuuteni ja kainouteni estää toistamasta niitä täällä. ;D No joo, imartelivat kauniisti, mikä tietysti toimii aina, mutta oikeasti yksi tärkeimmistä perusteluista oli se, että kirjoitan laajemminkin kirja-alan ilmiöistä kirjojen lisäksi. Sisältö on siis Lilyn konseptiin sopivaa, samoin kuulemma tietty rentous tai pönötyksen puute - se ilahdutti, koska siihen olen pyrkinyt.

Ei niin, että tulisi pönöttäviä kirjablogeja edes mieleen, mutta ymmärtänette. ;) Olen kovasti kummissani, miten kaikkien loistavien kirjablogien keskellä tämä arpa osu muhun, mutta kirja-alalla työskentely oli varmaan se muista erottava tekijä.

Naurattaa samoin ikäasia, voi olla, että teinikielestä ei tule enää toruja, mutta en usko kirjoissa ikärajoihin. Luin 20-vuotiaana huomattavasti fiinimpää ja korkeakulttuurisempaa kirjallisuutta kuin nyt. Toisaalta nyt on yleisesti ottaen kirjoista enemmän sanottavaa.
Tessa sanoi…
Hyvä uutinen! Onnittelut vielä täältäkin :). Ainahan se on hyvä asia, että kirjat saavat julkisuutta, ja että blogiryhmään kuuluu muitakin kuin vaan muoti-sisustus-kynsilakka -bloggaajia.
M sanoi…
Onnea tuhannesti! Hienoa huomata, että kirjat kiinnostavat myös uudenlaisilla foorumeilla :)
Onnea, Ina! Hienolta kuulostaa tosissaan!Seurailen mielenkiinnolla :)
Arja sanoi…
Mahtavaa, ja vielä kerran onnea Ina! Hienoa koko alan ja lukemisen buustauksen ja muittenkin kirjablogien puolesta. Ja kyllähän sun blogi ja sen rento mutta asiantunteva ote on se, joka ekana silmiin tarttui ja mieleen jäi kun näitä asioita alkoi aikoinaan seurata, näin taisi käydä Lilynkin tekijöille... mistä olemme tyytyväisiä ja pisteet heille saman tien! Todella mielenkiintoista nähdä, miten lehti lähtee lentoon. Ja milloin sitten saadaan mummoille oma vastaava lehti...
Zephyr sanoi…
Onnea!! Hienoa kuulla, että kirjabloggajatkin otetaan näin hyvin huomioon!
Anna-Riikka sanoi…
Onnittelut vielä, ihana kollega! Tämä on ihan huippujuttu. On kirjallisuuden ja maailman yleisen tasapainon vuoksi tärkeää, että kaikenlaisia rajoja ylitetään, oli ne sitten ikärajoja tai vakavan ja kevyen väliin piirrettyjä viivoja. Minäkin löydän omasta elämästäni paljon lilyä, minusta tulee tämän lehden vakilukij – jo pelkästään loistavien blogivalintojen vuoksi.
Ina sanoi…
Toivottavasti ihanat lukijat jaksaa siirtyä mukana, se tässä on musta se ainoa riski! Kiitos ihanista kommenteista! :)

Jos muuten haluatte seurata Lilyn kehitystä ja uutisointia mukana olevista bloggaajista, niin Facebookista löytyy ryhmä Lilyn nimellä.

Asiasta sadanteen: telkkarissa mainostettiin BBC:llä just Samsungin Galaxy -lukulaitetta (tai mitä ne nyt onkaan nimeltään). Aika iPadimainen laite, mainoksessa näppärän näköinen. ;) Koskahan nähdään Suomessa ekat telkkarimainokset laitteista..
Katriina sanoi…
Joo, Lontoossa on isoja mainoksia lukulaitteista myös mm. metroasemalla, ja yhdestä laitteesta jopa mäkin vähän innostuin, nimittäin Sony Readeristä - kirjan sivu näyttää aivan kirjan sivulta (tietysti kuvassa oli vielä ihanan vanhanaikaisella fontilla The Picture of Dorian Grayta), jopa sivun kääntäminen näytti aidolta, kun sivun kulma taittui :)
Salamatkustaja sanoi…
Tämähän on ihanaa, onnittelut!! Ja tottakai jatkan lukijana :)
Anki sanoi…
Hieno uutinen kyllä! Lehdestä en ole kiinnostunut, mutta blogisi seuraamista jatkan kyllä ehdottomasti. :)
Susa P. sanoi…
Onnea! Olipa hienoa uutinen! Lehteä voisin ruveta myös seuraamaan, kuulunhan ikähaarukkaan.
Reeta Karoliina sanoi…
Onnea! :-)

Varmasti jatkan blogisi lukijana vaikkei lehti oikein muuten kuulostakaan minulle suunnatulta.
Anonyymi sanoi…
Yksi asia postauksessasi jäi kaihertaamaan ainakin minua: Saat siis "pientä vaivanpalkkaa" siitä, että blogisi siirtyy osaksi uutta julkaisua? Hmmm...Tuntuu vähän hassulta että kaupallinen iso media olettaa kirjoittajien toimivan hilupalkalla, kun kuitenkin varmasti haluavat voittoa tekemisistään? Tätä en siis tarkoita sinun onnistumisesi vähättelyksi, mutta mietityttää vain tuo palkitsemispolitiikka. vaikka tämä nyt on näitä "punavihreän feministivalittajan" kestoaiheita. Blogistasi tykkään hirmusti ja harmittaa jos se muuttuu.
Leena Lumi sanoi…
Ina, lehden kohderyhmän ikä rajaa pois ne, joilla on lehtiin eniten varaa.

Minä luen: Brigitte - Frauen über vierzig Jahren;-)

Menestystä♥
Ina sanoi…
Mä NIIN toivon, että kaikki ihanat lukijat ja punavihreät feministivalittajat ikään katsomatta pysyvät kyydissä mukana! ;D Toivottavasti pysytte ja ainakin kommentoitte edes joskus näitä kaikkia skarppeja huomioitanne. :) (tämä EI sisältänyt mitään ironiaa!)

Anonyymi: erittäin varteenotettava pointti. Lehdellä on kuitenkin varsinaisen toimituksen lisäksi myös enemmän freelance-toimittajan statuksella toimivia bloggaajia, jotka kirjoittavat enemmän ja isompia juttuja ja saavat myös sen mukaisesti palkkioita. En tiedä muuten palkkioista mitään enkä arvaa lähteä sitä hirveästi ruotimaan etten puhu läpiä päähäni - otin itse kuitenkin suosiolla sen harvemmin kirjoittavan bloggarin statuksen, kun mulla on tää päivätyö.. ;)

Muuten tämä on kiinnostava kysymys. Verkkolehtien politiikka taitaa poiketa aika paljon painetuista lehdistä, koska tilaajatulot puuttuvat: kun homma pyörii pelkillä mainostuloilla ja lukijat lukevat lehteä ilmaiseksi, niin sisällönkään budjetti ei vastaa painettua.

Mutta tämäpä onkin yksi syy siihen, miksi lähdin mukaan: on tosi kiinnostavaa päästä seuraamaan hyvin läheltä nettimedian kehitystä.

Leena: kiitos! :)

Blogin sisältöä muuten en meinaa muuttaa - paitsi siten, että teen tiheämmin postauksia ja vähän uutismaisemmin. Kirja-arviot pysyvät ennallaan, mihis nyt vanha koira karvoistaan pääsis..
Miina Supinen sanoi…
Kiva juttu! Onnea vaan!
Anonyymi sanoi…
Onneksi olkoon!
Tämä muori seuraa ainakin mukana, vaikka onkin ihan ulkona tuosta kohderyhmästä.
Upeinta tässä on se, että he ovat bonganneet sut; olet siis vakavasti otettava bloggari, joka on heidän silmissään erottunut edukseen ja siksi haluavat sinut talliinsa. Voiko siis suorempaa palautetta toivoa?!
Onneksi olkoon, vielä kerran, ja eiku uusia tuulia kohti.

t håå måilanen
Velma sanoi…
Mä kuulin parin muotibloggaajan siirtyvän sinne (niissä piireissä on muutenkin yleisempää palkkion maksu ja muu "lahjonta"). Kerkisin jo vähän harmitella, että miksi aina unohdetaan kirjoista yms. bloggaavat. Mutta hienoa joka tapauksessa, että pääsit mukaan! Tässä tapauksessa en myöskään jostain syystä osaa olla huolissani, että mitä jos tämä blogi muuttuu huonompaan suuntaan muuton jälkeen.
Ina sanoi…
Kiitos luottamuksesta! :) Oletan, että lukijat kertovat, jos muuttuu huonompaan suuntaan, mutta en nyt tiedä onko täällä niin laatuläppää aina tähänkään asti ollut. ;D Aika kilttejä on lukijat olleet siinä mielessä ja ihan kiva niin. Odotan mielenkiinnolla, löydänkö tätä kautta uusia blogeja muiltakin aloilta, nolon vähän oon ehtinyt seurata muita kuin kirjablogeja. Saapa nähdä - ehkä mun pukeutuminen on se joka muuttuu eniten, kun alkaa seurata kaikkia trendikkäitä nuoria ihmisiä! ;D
Pekka sanoi…
Hieno juttu, onnea! Jään kohderyhmän ulkopuolelle niin sukupuolen kuin (nippa nappa) iänkin osalta, mutta kyllähän tuota pitää silti yrittää seurata, kun mukana on sinun lisäksesi eräs toinenkin suosikkibloggarini (http://1000sparks.blogspot.com/).
mari sanoi…
Onnea sekä sinulle että erityisesti Lilylle! Hyvän bloggaajan poimivat! Ja uutta on mahtavaa olla tekemässä, tiedän sen täältä Oliviasta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia

Jenni Haukio: Sinä kuulet sen soiton

Luku, jossa päästään narsistisen itsetutkiskelun kautta lopulta huonojen kirjojen kisaan