Fingerporista punaiseen mekkoonTästä tuli näemmä sitä sun tätä -bloggausviikko. Harvoin kirjoitan mitään sarjakuvista, joten kerrankin: uusi Fingerpori on ilmestynyt! Jahuu! Sain sen työpöydälle, mutta piti siirtää laukkuun, menee muuten päivä hihittelyn puolelle. Taattua Fingerpori-kamaa kuitenkin, suosittelen faneille. Kohderyhmä tietää kyllä miksi.

Sitten kevään ekaan kirjaILMIÖÖN. Mitä pitäisi ajatella tästä prostituutiokirjasta, joka on breikannut läpi sekä lööpeissä että telkkarissa?


En tiedä. Kyse on tietysti Elina Tiilikan omaelämäkerrallisesta esikoiskirjasta Punainen mekko. Olen perehtynyt aiheeseen vasta telkkari- ja lehtihaastattelujen perusteella, tänään arvostelu oli Hesarissa. Blogeissa hyvä arvio löytyy ainakin Oliviasta.

Lukisin, jos kirja tulisi pöydälle. Omaksi en osta, Oliviankaan kommenttien perusteella. Periaatteessa aihe on tietysti tärkeä ja kiinnostava: nuori nainen valitsee rahapulassa siivousduunia mieluummin prostituution. Aikamoista.

Tähän asti olemme saaneet lukea aiheesta pääasiassa tutkija-feministien akateemisia analyysejä. Maria! -ohjelman Tiilikan haastattelussa Tanja Karpela ja Anna-Leena Härkönen menivät sen verran shokkiin, että kirja pitäisi lukea jo sen takia. ;)

Sitten taas: arvioiden perusteella kuvaus Suomi-prostituution koko ankeasta kuvasta ei jaksa ihan hirveästi innostaa. Onko jollain parempaa tietoa?

Kommentit

Katja sanoi…
Harmi, että Mariassa ei ehditty kuunnella Karpelan änkytystä loppuun, olisi ollut kiva tietää miten pahasti sen maailmankuva romahti. :)
Anonyymi sanoi…
olen lukenut kyseistä pläjäystä nyt puoleen väliin... tyyli on toteavaa ja kirja on itse asiassa aika tylsä. ei siitä saa edes tirkistelykiksejä.

t håå måilanen
Ina sanoi…
Katja: niin olis!! :D Sille debatille jäi kyllä ihan liian vähän aikaa.

Håå: hyvä tietää. Alan kallistua siihen, että jää tämä ilmiö ehkä lukematta. Nyt alkaa pukata nimittäin hyviäkin kirjoja postiluukusta, niistä lisää piakkoin. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilppa kertoo tulevaisuuden

"Method Ina": Iltavillien lasten äänikirjarauhoitus

Pamela Druckerman: Kuinka kasvattaa bébé