Voittaja varjoista

Miten onnistuin kämmäämään gallupin ajoituksen niin, että lähden lomalle ennen kuin äänestysaika päättyy? Hämmentävää. Koska olen tämän blogin ylivaltias ja valtio, julistan siis tulokset jo ennakkoon ja luotan siihen, ettei kukaan ehdi enää äänestää tulosta nurin. ;)

(Enkö kuitenkin keksinyt hienon otsikon postaukseen? Kuulostaa ihan jonkun nobelistin post-deduktiiviselta itsesuggestoivalta yhteiskuntaromaanilta jälkeen ilmastonmuutos-vedenpaisumuksen. Jos multa kysytään. Alla myös ehdotus kansikuvaksi, ihan itte otettu!)

Gallupin ykkössijan jakavat siis Kari Hotakaisen Ihmisen osa sekä joku ikuiseksi arvoitukseksi jäävä todellinen Varjo-Finlandian voittaja "Väärät ehdokkaat". Koska gallupiin ei saa vapaata kenttää, emme saa koskaan tietää, ketkä olisivat ansainneet tulla nostetuiksi varjoista julkisuuteen. Ihanan enigmaattista!

Ehdotan tätä vaihtoehtoa otettavaksi käyttöön heti ensi vuonna virallisen Finlandia-palkinnon jaossa. Kuuden virallisen ehdokkaan lisäksi raati voisi nimetä myös yllätysvoittajaehdokkaan nimellä "En kerro teille". Siinähän sitten ihmetellään ja kuhistaan loppuvuosi, olisiko raati halunnut palkita esim. Anna-Leena Härkösen, muttei vaan kehdannut kertoa.

Joulun kunniaksi annan vielä sanasen kirjailijalle! Tuomas Kyrön Taide ja tolkku -kokoelmassa on loistava kolumni kirjakritiikistä ja siitä, miten ensin huono kritiikki suistaa kirjailijan raiteiltaan ja perään tuleva kehuva kritiikki nostaa pissan päähän. Kolumin päätös:

"Aamulla perun kaikki lehtitilaukset. Jos ei kestä kuumuutta, ei kannata mennä grillin lähelle. Tässä maailmassa ja fiktiivisessä maailmassa on muitakin ihmisiä kuin minä ja mun romaanihenkilöt."

Nautinnollista joulua niiden oikeiden ihmisten parissa! :)

Kommentit

Jenni sanoi…
Kiitos ja hyvää joulua sinullekin! :)
Ina sanoi…
Samoin, lukuraporttia joulun jälkeen! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilppa kertoo tulevaisuuden

"Method Ina": Iltavillien lasten äänikirjarauhoitus

Pamela Druckerman: Kuinka kasvattaa bébé