Ooh, Obama!


Nyt menee kyllä itsekehun ja markkinoinnin puolelle, mutta tätä on pakko hehkuttaa, kun olen niin fiiliksissä - sorry jo etukäteen!

Joimme nimittäin juuri skumpat töissä Obaman Nobelin rauhanpalkinnolle; sattui niin, että odotamme painosta tänään Obaman kakkosteosta "Rohkeus toivoa" (en ole lukenut vielä, mutta se on ilmeisesti aika pitkälti poliittinen opus)! Uskomaton ajoitus!

Jos totta puhutaan, hieman ihmettelen sen sijaan palkinnon ajoitusta ja perusteluja näin pian - voisi kai sanoa, että tuli Obamalle vähän äkkiä ja pyytämättä, jos esim. Ahtisaareen vertaa, mutta viis politiikasta: kustantajan (ja maailmanrauhan?) näkökulmasta tämä on mainiota (vaikka en siis ole kustantamossamme töissä ja olen täysin ansioton kirjan suhteen). Sääli, kun Obama ei kiireiltään pääse Hesan kirjamessuille, höh. ;)

Niistä puheen ollen: eilen kysyttiin ekan kerran, onko kirjamessuilla jotain erityistä. Jäin kiinni rysän päältä ihan hölmistyneenä - teen messuihin liittyen joka päivä töissä jotain, mutta en ole muistanut/ehtinyt katsoa kokonaisohjelmaa!? Mähän olen siellä vain töissä.

Mutta perehdyn asiaan kun ehdin ja palaan. Sillä välin taidan ottaa illallakin lasin skumppaa. Skål! :)

Kommentit

Jenni sanoi…
Onnea Obamalle ja teidän kustantamolle! :)
Teidän pitää nyt markkinoida Obamaa hänen arvolleen sopivan hurmaavasti. Luin juuri Hesarin sivuilta Obama-jutun otsikolla Silkinpehmeä pragmaatikko osaa hurmaamisen - otsikko oli niin hieno, että oli ihan pakko katsoa, mistä ihmeestä on kyse.
Skål myös piristävälle otsikoinnille!
Ina sanoi…
Luin sen saman, nauratti! :D Vaikka olen tietysti ihan jäävi, mun täytyy silti palata tohon Rohkeus toivoa -kirjaan vähän - se ei ole ihan toivoton (sic!) poliittiseksi kirjaksi. Tarkennus: jo esipuheesta saisi monta virkistävää sitaattia ja täytyy kertoa ne lukijoille, niin saatte lisää argumentteja illanviettoihin ja voitte esiintyä asiantuntijoina siitä, mikä on Obaman poliittinen ohjelmajulistus OIKEASTI. ;)

Mutta tietysti kirja on suunnattu niille, joita kiinnostaa a) politiikka b) USA c) Obama. Äijä osaa kirjoittaa. Tykkään siitä jo sen takia. Suomalaisille poliitikoille sen voisi antaa pakkolukuun uuden poliittisen retoriikan oppikirjana.

Ainoa pettymys on se, ettei saatu Obamaa hurmaamaan mihinkään nimmarienjakotilaisuuteen, hahaa. ;)
Tuure kirjoittaa sanoi…
Olen lukenut dreams from my father. Se oli todella hyvä, joskin sortui samoihin virheisiin kuin Hustvedt kirjassaan Amerikkalainen elegia (luulen, että minun täytyy huomauttaa, että englannintaitoni ovat melkoisen surkeat, joten jotain tärkeää on saattanut mennä välistä), selittelyyn ja tässä tapauksessa oli vaikea selvittää kirjan ja elämän eri tasoja ja eroa.

Kieltämättä rauhannobel Obamalle tuli yllätyksenä. Onnea kustantamollesi!
Ina sanoi…
Luin itse Unelmia isältäni talvella, kun se ilmestyi (samoin meiltä ;) suomeksi - tästä mut voitaisiin vetää hirteen, mutta jouduin vähän hyppimään niitä tolkuttoman pitkiä Chicago-osioita... ;) Mutta nuoruus ja Afrikka-osiot oli tosi kiinnostavia.

Obama on loistava kirjoittaja, mutta vähän vuolas. Luulen, että englanniksi olisin itse hyytynyt puoliväliin, luin alkua englanniksi, eikä ollut ihan helpoin kirja. Joten ei ihme, jos sullakin oli vähän haasteita!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Päivä työssäni: kurkistus Leïla Slimanin kulisseihin