Kekkonen, kekkonen, kekkonen (and who gives a s--)

Seuraa epäpoliittisen, epäidealistisen, epäsukupolven epätulkin hämmentynyt ensivaikutelma Tervon Koljatista.

Booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooriiiiing.

Jo alkulause on epäilyttävä: "Alussa oli Kekkonen." Siis Kekkoseenko asti tässä nyt mennään, olin silloin jotain about viisi. Jatko on sitä samaa: setvitään suomettumisen aikoja, ihmisiä, jotka ovat nimiltään jotenkin hämärästi tuttuja mutta ei kuitenkaan, eivätkä edes Stubb ja Katais-vitsit jaksa mitenkään ilahduttaa. Niitä irvitään NYT-liitteessä joka viikko ja paremmin.

Ongelma on tämä: poliitikot tekevät nykymedian syövereissä itsestään suuremman vitsin joka päivä kuin mihin valtakunnan virallinen sanaseppo pystyy.

Olen pettynyt. Olen tykännyt Tervosta sanavalmiina ja ilkeänä verbaalivirtuoosina, jonka kirjat ovat ajoittain huvittaneet. Uutuuden kanssa kertaakaan ei ole vielä huvittanut, ei edes tyrmistyttänyt.

Kiukkuinen naispresidentti. Pekkarisen tupee. Stubbin machoilu. Onpa väsynyttä???

Jos ei tämä tästä virkisty, niin jää kyllä kesken. Kekkonen, kekkonen, kekkonen. Bygones...

Kommentit

tyytyväinen lukija sanoi…
Niin ihanaa lukea näitä kommentteja! Ensivaikutelma kirjasta saa olla juuri näin tuohtunut. Nautittavaa! Vaikka en ole vielä kirjasta lukenut muuta kuin lööppejä.
Katja sanoi…
Haha, me like! :D Olen tosin ihan Myyrästä lähtien kavahtanut koko Tervoa ja olen iloinen että joku muukin on samaa mieltä! Annetaan nyt jumalauta niiden vanhojen setien maata rauhassa. Ei se oikeasti ole kiinnostavaa.
Tuure kirjoittaa sanoi…
Minusta kylläkin historiantutkimus niin taiteen kuin tieteenkin kannalta on tärkeää. Kekkonen nyt etunenässä - hänestä olisi mukava saada selkoa.
Ina sanoi…
Joudun pysymään kannassani joskin vähän vähemmän tuohtuneena mun perinteisen sadan sivun testinkin jälkeen.

Pari kertaa on naurattanut vähän, mutta luulen ensivaikutelman pysyvän: parasta ja virkeintä Tervoa tämä ei ole.

Muuten: pelkästään Kekkoseen keskittyvä satiiri oliskin kiinnostavaa luettavaa! Vanhaseen keskittyvä satiiri sen sijaan on väistämättä boring, minkäs teet. ;D
Onna sanoi…
Kekkoseen keskittyvää satiiria on siinä Myyrässä aika tavalla. Vaan oli niin paljon muitakin hahmoja, että meinasi välillä muistikortti täyttyä... ;)
Ina sanoi…
Aargh Onna, jäin kiinni - Myyrä on lukematta! Se on kotona ja hautautunut jonnekin hyllyyn, josta vielä jonain päivänä pomppaa esiin, luulen... ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Päivä työssäni: kurkistus Leïla Slimanin kulisseihin