Inahduksen kesäkisa!

Lukijoiden innostamana ihana kustannuspäällikkömme lupautui lahjoittamaan yhden arvokkaan kappaleen Länsimaisen kirjallisuuden historiaa, kiitos siitä - siispä pitää järjestää lukijoille kesäkisa!

Kysymys kuuluu:

Mikä on lempparikesälomakirjasi?

Mitään laatu-tai genrerajoitteita ei ole (viihdehän on ihan parasta lomalukemista muutenkin), mutta kerään kirjoista ennen kesää lomalukulistan lukijoille. Perustelut voi laittaa halutessaan mukaan, mutta ei ole pakko.

Osallistua voi lähettämällä ehdotuksen sähköpostiini 31.5. mennessä, arvon kirjan kaikkien vastanneiden kesken ja kysyn siinä vaiheessa voittajalta myös nimen ja postiosoitteen.

Onnellinen voittaja voikin sitten viettää koko kesäloman kirjallisuushistorian parissa - tosin voin vakuuttaa, että tämä teos lisää joka tapauksessa kirjahyllyssä omaa intellegenssi-imagoa n. 150 prossaa ja se on kaunis kirja. ;)

Kommentit

Mimole sanoi…
Yhdessä vaiheessa luin Tuulen Viemää -kirjan joka kesä. Nytkin se tulee luettua silloin tällöin. Ihanaa pyörryttävää romantiikkaa ja historian havinaa suoraan riippumattoon!
Anonyymi sanoi…
Tulevana kesänä olen ottanut missioksi lukea sen modernin kirjallisuuden klassikon, jonka kaikki taiteilijat tietävät mutta harvat ovat lukeneet. Nyt luen sen ja saan kaikkien laitoksen proffien kunnioitusta siitä hyvästä. ;)
Anonyymi sanoi…
Hienoa, juuri näin, unohda itse kirjan nimi... kyse yllä olevassa on siis James Joycen Odysseuksesta.
Shoegal79 sanoi…
Tämä on niin noloa, että ei pitäisi kertoa. Mutta mä haluaisin lukea tänä kesänä Anni Polvan "aikuisten kirjoja" (ei siis Tiinoja) eli niitä, jossa pari sirpsakkaa nättiä tyttöä lähtee kesällä mökkeilemään, maatilalle töihin tms ja tapaa siellä totta kai komean, varakkaan miehen. Sitten vähän riidellään ja lopuksi tietenkin rakastutaan.

Joskus lukioikäisenä nämä on olleet kesälukemista. Nyt kiinnostaisi uudestaan lukea, mutta en kyllä millään kehtaisi kirjastosta näitä lainata :)
Ina sanoi…
Loistavia vinkkejä! Arvasin muuten sen Odysseuksen itse asiassa jo ekasta viestistä... ;) Tentin sen opiskeluaikoina valikoiduilla luvuilla (eli en lukenut ihan kokonaan) ja se on kyllä saavutus jos se lukee. Mulla oli vielä apuna proffa, joka selosti mistä on kyse ja mikä kaikki siinä on niin fantastista ja olin silti pihalla ku lumiukko.

Mutta siis onnea sekä Odysseukseen että Tiinoihin - tulipas nostalginen olo, luin Tiinat kanssa ahmimalla nuorena! :D
Marjaana sanoi…
Kyllä Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa on ihan ehdotonta luettavaa. Nuorena sen joku kesä luin ensimmäisen kerran, ja aina edelleen sitä lukiessa tulee muistot mieleen. Valoisana kesäyönä jännitti, kuka murhataan seuraavaksi ja kuka on murhaaja :). Christien paras dekkari aivan ehdottomasti :).
Ina sanoi…
Juu, se on ehdoton ja ehdottomasti myös osa murheellista tarinaa nimeltä Inahtaja ja dekkarit.

Luin murrosiässä Christietä fiiliksissä, kunnes tuli vastaan 10 pientä neekeripoikaa. Luin sitä pelkästään päivän valossa kotona muiden läsnäollessa ja silti alkoi pelottaa niin pahasti, että meni yöunet pitkäksi aikaa. Vieläkin puistattaa. Christie on loistava, sääli etten uskalla tarttua siihen enää. ;)
Marjaana sanoi…
Mutta eihän lukijalla ole hätää ELLEI ole tehnyt jotain salaista rikosta menneisyydessä ja päätynyt mystisesti kutsuttuna yksinäiselle saarelle ;).
Ina sanoi…
Hehe. Täytyy tunnustaa, että olen säälittävä pelkuri sekä kirjojen että leffojen suhteen: saan painajaisia pitkäksi aikaa melkein mistä tahansa. Mitä typerämpi kauhuleffa, sitä enemmän pelottaa. Tykkäisin katsoa psykologisia trillereitä ja aina välillä yritänkin mutta puolet leffasta menee ohi sormien takana.

Ehkä täytyy ottaa Christie takaisin agendalle nyt kun on aikuistunut ja järkevöitynyt (??).

Luen parhaillaan Puolikas keltaista aurinkoa (ja olen karanteenissa, koska lupasin lukupiirille etten arvioi sitä ennakkoon!), mutta sanon silti sen verran, että luen sitä iltaisin ja näen ahdistavia unia joka yö. Huh. Vaikuttavinta ja ahdistavinta taitaa loppujen lopuksi olla todellisuus, ikävä kyllä.

Voiskohan kirjoihin tehdä myös painajaisvarotustarroja.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia

Paluu menneisyyteen

Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita