Aamun kirjat iltaihmisille

Jos kuulut siihen kooma-porukkaan, joka ei todellakaan kykene katsomaan tiistaiaamuna klo 8.15. Aamun kirja -ohjelmaa, niin hyviä uutisia: kaikki Aamun kirjat on koottu nyt Ylen Elävään arkistoon.

Tekijät ovat palkittuja kulttuurijournalisteja ja vaikka tässä ollaan ns. kansakunnan kaapin päällä, ohjelmat ovat silti kivoja ;) - niissä haastatellaan kirjailijaa itseään. Pisteitä myös siitä, että toimittajat ovat lukeneet kirjan, paneutuneet asiaan ja aikaa annetaan tv:ssä huikeat 10-15 minuuttia.

Lievää miinusta tulee tekniikasta: joistain kirjailijoista ei löydykään ohjelmaa. Lisäksi ainakin itselläni ohjelma meni jumiin kun näennäiskiireisenä skrollasin haastattelua eteenpäin - höh! Kuka nyt ehtii katsoa haastatteluja kokonaisen vartin kelaamatta??

Silti Ylelle kyldyyripisteet: Inahtaja tekisi varmaan vähän eri näköistä kirjaohjelmaa, mutta hyvä, että joku jaksaa huolehtia kansan sivistämisestä. Ei niin, että ikinä saisin sanaa suusta telkkarissa, mutta kirjailijoita haastatelleena voin todeta, että se on ihanaa.

Jos en ole vielä muistanut kehua kirjailijoita ammattikuntana, niin kehaisenpa nyt: yleensä leijailen tapaamisen jälkeen euforiassa seuraavat kaksi päivää hautomassa kaikkea sitä älyn ilotulitusta ja uutta ajattelemista, jota olen saanut. Riippumatta siitä, olenko pitänyt kirjasta, huom.

Eikä tämä ole sikailua: ne ovat oikeasti älykästä ja verbaalista sakkia, uskokaa pois! Pari poikkeustakin olen tosin tavannut, mutta silti. Ollaanpa sitä nyt joviaalilla perjantaituulella, näihin kuviin, näihin tunnelmiin! ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilppa kertoo tulevaisuuden

"Method Ina": Iltavillien lasten äänikirjarauhoitus

Paluu menneisyyteen