Kirjojen Suomi: luvassa henkien taistelu

Huomasitte vissiin, että Suomella on joku tämmöinen juhlavuosihässäkkä meneillään? Onneksi Ylelläkin huomattiin ja päätettiin ottaa kirjallisuus mukaan oikein kunnianhimoisesti. 

Ylen hienon kirjahankkeen nimi on Kirjojen Suomi. Siihen kuuluu vaikka mitä sisältöä suunnilleen kaikissa mahdollisissa medioissa - huomenna alkaa verkkolukupiiri, jossa ensimmäisenä vetäjänä on Sanna Stellan ja kirjana Tytti Parraksen Jojo.

Kirjabloggaajat pääsevät myös messiin aika mittavasti: toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valkanneet jokaiselta itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan, jonka bloggaajat vuorollaan lukevat ja kommentoivat blogeissaan: tähän asti on käsitelty jo mm. Ilkka Remestä ja Elina Hirvosta. 

Ette arvaa, minkä kirjan sain itse luettavaksi. Joel Lehtosen romaanin Henkien taistelu vuodelta 1933.

Hyvä puoli on se, etten ole lukenut tätä kirjaa koskaan, vaikka olen muistaakseni lukenut Lehtosta opiskeluaikoina johonkin tenttiin. 

Huono puoli on se, että nyt en ole aivan varma löydänkö vuoden 1933 veijariromaanista jotain asiantuntevaa ja viisasta sanottavaa. Suhtaudun tähän kyllä kiinnostuksella ja kuten nykyään hoetaan jännittävänä haasteena: onhan kieltolain aika kaikin puolin intresantti kausi historiassamme ja Lehtonen arvostettu kirjailija. Kirjan päähenkilön nimikin on Kleophas Sampila. Nyt pitäisi enää tietää, onko se ironiaa.

Kirjaa käsitellään vasta lokakuussa, joten aikaakin on. Kaikki mukana olevat kirjat voi lukea netistä Ylen saitin kautta.

Ylen kirjasaitti on joka tapauksessa hieno ja kiinnostava kokonaisuus kaikille kirjafriikeille. Jään seuraamaan.


Kommentit

Marjatta Mentula sanoi…
No, johan on kirja sinulla, veijariromaani. Minulla on Tuntematon ja sen vuoro on elokuussa.

Kävin katsomassa tietoa kirjastasi, vaikuttaa hyvältä kirjalta tärkeästä asiasta. Haen sen kohta kirjastosta.

Ina sanoi…
Ohhoh, Tuntemattomasta ainakin nousee varmasti keskustelua, kirjoittaa siitä mitä tahansa! Luin sen lukiossa, pitäisikin varmaan lukea jo vähitellen uudestaan...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Pamela Druckerman: Kuinka kasvattaa bébé

Paluu menneisyyteen