Jouluenkeli!Jopas jotakin - sain enkelin ja "Christmas Spirit Award" -blogitunnustuksen! :) Sehän sopii, koska tykkään joulusta (enkä nyt ala kitistä siitä, että enkelin kuva on hieman, öö, kitchinen, vai eikö teistä? ;). Kiitos vaan kunniasta Hreathemukselle ja Kirjapedolle, olen vallan otettu! Enkeli pitää tietysti lähettää eteenpäin ja laitan sen kiinnostavien uusien haasteiden kimppuun hyppäävälle Mamalle. ;) (H ja K - oli hauska lukea teidän yllättyneet kommenttinne siitä, että joku lukee blogianne; se tuntuu kieltämättä olevan kaikille jossain vaiheessa iso ylläri. Kun nettiin huutaa niin joku vastaa...)

Joulu menee niin sosiaalisissa merkeissä, etten tiedä ehdinkö lukea mitään. Löysin silti loistavan kirjan, jota voi lukea ähkyn keskellä luvun kerrallaan: Tuomas Kyrön kokoelma Taide ja tolkku.

Olen kokenut Kyrö-herätyksen, ei auta. Harvat kokoelmat ovat muuta kuin pitkäksi venyneen romaani-projektin hätävararahastusta, mutta koska Kyrö tunnustaa tämän faktan jo esipuheessa, lähtökohta on lupaava. Kirja sisältää Kyrön lehtikolumneja, novelleja ja sarjakuvia.

Lehtijutut ovat nautinnollisia. En ole näin hyviä kolumneja lukenut aikoihin. Kirjamessukolumni olisi pitänyt lukea syksyllä: Finlandia-ehdokkaana ollut Kyrö kiteyttää koko rumban näin:

"Tietokoneeni näytön vieressä on netistä tulostamani satunnaisen lukijan arvio edellisestä romaanistani: 'Taas minut huijattiin lukemaan ikävä kirja surkeiden ihmisten surullisista kohtaloista vain siksi, että se oli Finlandia-ehdokkaana.' Sekin on totta."

;D Jos ette mitenkään jaksa ryhtyä Kyrön "ikäviin" (??) romaaneihin, lukekaa edes tämä. Ja koska gallupissa voitolla on valinta väärät ehdokkaat, niin halukkaat voivat mielellään kertoa kommenttikenttään varjo-Finlandia-ehdokkaansa!

Jos siellä nyt on ketään enää. Perjantaina vaikutti siltä, että olen planeetan ainoa ihminen, joka menee vielä ihan normisti töihin. :-/

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kuule Ina - etteikö kukaan olisi enää töissä: Me kirjakaupassa yritämme jaksaa vuoden kovimmat myyntipäivät, ne ovat vasta edessä :) Jokainen vuoden aikana koettu hyvä lukuhetki on vielä jaettavissa kymmenien ihmisten kanssa, jotta mahdollisimman monella olisi onnistunut kirjajoulu. Finlandia-ehdokkaitakin olisi tänä vuonna voinut olla tuplamäärä, niin monen kirjan kohdalla tänä vuonna ajattelin, että "voisi vaikka olla Finlandia-kamaa". Vaan ei ollut.
Saari63
Ina sanoi…
Ai hyvänen aika, niin tietysti! Ja hyvää työtä teettekin! :) Myykää paljon kaikille hyvää kirjajoulua, itse olen ostanut 90 prosenttisesti pelkkiä kirjalahjoja, kun en osaa paketoida muuta. ;)
marjis sanoi…
Kiitos kivasta blogista, Ina. Ja oikein hyvää joulua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilppa kertoo tulevaisuuden

"Method Ina": Iltavillien lasten äänikirjarauhoitus

Pamela Druckerman: Kuinka kasvattaa bébé